Etiket: Banker Bilo

Mesut (Karakter) – Şener Şen / Milyarder (1986)

Tren istasyonu amiri Mesut (Şener Şen) kendi halinde yaşarken yılbaşı için milli piyango bileti alır, bilete büyük ikramiye çıkınca Mesut’un bütün hayatı değişir.

Milyarder 1986 Türkiye yapımı Kartal Tibet’in yönettiği komedi dram sinema filmidir.

Filmin Jenerik Müziğini dinlemek için tıklayınız

Şener Şen filmografisi için tıklayınız

Milyarder filmi hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Şener Şen Filmografi

Şener Şen,1941,Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor,Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı,Davaro,Banker Bilo,Arabesk,Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Aşık Oldum,Av Mevsimi,Çıplak Vatandaş,Hababam Sınıfı Tatilde,Hababam Sınıfı Uyanıyor, Kibar Feyzo,Namuslu,Tosun Paşa,Şekerpare,Çiçek Abbas,Çıplak Vatandaş,Eşkıya,Değirmen, Çöpçüler Kralı,Erkek Guzeli Sefil Bilo,Baran,Maho Ağa,Tellioğlu Lütfü,Badi Ekrem,

26 Aralık 1941 tarihinde, o zamanlar marangozluk yapan ünlü oyuncu Ali Şen’in oğlu olarak Adana’da dünyaya geldi. Sanat hayatına İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sahneye çıkarak başladı. Babası gibi sinema sanatçısı olmak istemeyen Şener Şen, kendisini tiyatro oyunculuğuna adadı. Radyo tiyatrolarında da oynadı. Ancak tiyatrodan elde ettiği kazanç yetmediği için sinemaya girmek zorunda kaldı. Dublajdan tanıdığı yönetmenlere, “Figüran olarak beni de çağırın. Ama bir şartım var, yevmiyemi o gün alayım” der.

Sinemaya ilk adım attığı yıllarda figüranlık dahil her işi yaptı. Beş yıl boyunca – bazı filmlerde sadece dans etmek veya başrol oyuncusundan dayak yemek gibi-
küçük rolerde yer aldı. Kariyerinde dönüm noktası 1975 yılında Ertem Eğilmez’in filmi Hababam Sınıfı’ndaki ‘’Badi Ekrem’’ tiplemesi oldu. Aynı filmde İnek Şaban tiplemesi ile ün yapan Kemal Sunal ile iyi bir ikili oluşturdu ve o yıllarda büyük gişe hasılatı yapan Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı ve Davaro gibi filmlerde oynadı.

Doğum 26 Aralık 1941 (77 yaşında)
Doğum Yeri Adana, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Oyuncu, Öğretmen
Etkin yıllar 1967–günümüz
Evlilik(ler) Sermin Hürmeriç (e. 1989-97)

Okumaya devam et “Şener Şen Filmografi”

Rıza (Karakter) Münir Özkul / Aile Şerefi (1976)

Rıza (Münir Özkul) at arabası ile maden suyu satarak para kazanmakta, karısı Emine (Adile Naşit) ve beş çocuğu ile beraber kıt kanaat geçinmektedir. Yeni evlenen kızları Ayşe ve damatlarının da yanlarına katılmasıyla yaşam sıkıntısına düşerler.

Aile Şerefi; 1976 yılı, Türkiye yapımı Aile, Dram filmi. Senaryosunu Sadık Şendil, Suphi Tekniker ve Orhan Aksoy’un yazdığı, Ertem Eğilmez ile Nahit Ataman’ın yapımcılığını üstlendiği filmi Orhan Aksoy yönetti.

Filmin Jenerik müziği için tıklayınız

Film Hakkında bilgi için tıklayınız

Münir Özkul Filmografisi için Tıklayınız

Adile Naşit Filmografisi için Tıklayınız.

Münir Özkul Filmografi

Münir Özkul (15 Ağustos 1925, İstanbul – 5 Ocak 2018, İstanbul), Türk meddâh, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Doğum Adı Mustafa Münir Özkul
Doğum Tarihi 15 Ağustos 1925
Doğum Yeri Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm 5 Ocak 2018 (92 yaşında)
Diğer ad(lar)ı Kel Mahmut Hoca, Yaşar Usta
Meslek Sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1940-2003
Evlilik(ler) Suna Selen, Umman Özkul (e. 1986)
Çocuk(lar) Güner Özkul (d. 1966)
imdb nm0654805

Okumaya devam et “Münir Özkul Filmografi”

Meral Zeren / Zeyno (Karakter)

Meral Zeren / Zeyno (Karakter) – Banker Bilo

Banker Bilo, 1980 yılında Ertem Eğilmez tarafından çekilen İlyas Salman ve Şener Şen’in başrollerinde olduğu bir Dram,Komedi filmidir. Zeyno, Bilo’nun köydeki sevgilisi, İstanbul da daha iyi yaşamak hayali ile Maho’nun sevgilisi olur.

Meral Zeren

Meral Zeren,1950,Çiğdem Gümüş,Yeşilçam,Türkiye,Battal Gazi Destanı,Atıf Yılmaz,Önce Vur Sonra Sev,Natuk Baytan,Salako,Köyden İndim Şehire,Banker Bilo,Kalbinden Atma Beni,Hercai,Kanlı Nigar,Evet mi Hayır mı,Farkli Boyut,Baba Bizi Eversene,Çöl Kartalı,Meral Zeren (d. 6 Haziran 1950 ) Türk sinema oyuncusu ve ses sanatçısı.

Gerçek Adı Çiğdem Gümüş
Doğum Yılı 1950
Doğum Yeri Şanlıurfa
Meslek Oyuncu, Ses Sanatçısı
Aktif Yıllar 1963-günümüz
imdb nm0955048

Ortaokulda bir süre okuduktan sonra tahsilini yarım bırakıp 13 yaşındayken sahneye çıktı. Ardından şarkıcılığa başladı. Sahnede filmcilerin dikkatini çeken Zeren 1971’de Kadri Yurdatap’ın, “Kadri Film” adına yapımcısı olduğu, Natuk Baytan’ın yönetip Yılmaz Köksal’ın baş rolünü oynadığı “Önce Sev Sonra Vur” filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. Filmde rol alabilmek için yaşını 4 yıl büyüttü. Çok sayıda filmde başrol oynadı. Seks filmleri furyası başladığı sırada Selami Şahin’den Türk Sanat Müziği dersi almaya başladı ve solist olarak tekrar sahnelere döndü. Zeki Müren ve Ajda Pekkan’la Çakıl Gazinosu’nda sahne aldı. 1979 yılında Kalbinden Atma Beni / Hercai isimli 45’lik plak çıkardı. 1980’de sinema filmi Banker Bilo’da rol aldı. Okumaya devam et “Meral Zeren”