Etiket: türkiye

Mesut (Karakter) – Şener Şen / Milyarder (1986)

Tren istasyonu amiri Mesut (Şener Şen) kendi halinde yaşarken yılbaşı için milli piyango bileti alır, bilete büyük ikramiye çıkınca Mesut’un bütün hayatı değişir.

Milyarder 1986 Türkiye yapımı Kartal Tibet’in yönettiği komedi dram sinema filmidir.

Filmin Jenerik Müziğini dinlemek için tıklayınız

Şener Şen filmografisi için tıklayınız

Milyarder filmi hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Milyarder

Milyarder, 1986,Şener Şen, Münir Özkul, Tuluğ Çizgen, Müge Akyamaç,Adile Naşit,Sapanca tren istasyonu,Ertem Eğilmez,yılbaşı piyangosu,büyük ikramiye,Mesut,Sema,Ayten,Dombili,Halis Dombili ,Biletçi Mahmut Hoca,Boncuk Sultan,Öğretmen Murat,101 Dak.,Kartal Tibet,Ertem Eğilmez,Ümit Ünal,Türkiye,Türkçe,Nostalji,Sinema Filmi,

Milyarder, 1986 yılı Türkiye yapımı, Kartal Tibet’in yönettiği komedi dram sinema filmidir. Film Türkiye’nin küçük ilçerinden biri olan Mesudiye’deki tren istasyonunun amiri Mesut’un Millî Piyango’dan büyük ikramiye kazanması ile birlikte çevresinde gelişen olayları anlatmaktadır. Filmde Türk sinemasının bilinen kişilerinden Şener Şen, Münir Özkul, Tuluğ Çizgen, Müge Akyamaç ve Adile Naşit gibi isimler vardır. Film, Sapanca tren istasyonunda çekilmiştir.

Yönetmen Kartal Tibet
Senaryo Ertem Eğilmez, Ümit Ünal
Yapımcı Ertem Eğilmez
Yapım Yılı 1986
Ülke Türkiye
Dil Türkçe
Tür Aile, Dram, Komedi, Yeşilçam,
Süre 101 Dak.
imdb tt0263743
wikipedia Milyarder_(film)

Okumaya devam et “Milyarder”

Süt Kardeşler

Kemal Sunal,Şener Şen,Halit Akçatepe,Hale Soygazi,Adile Naşit,1976,Ertem Eğilmez,Süt Kardeşler,Ayşen Gruda,Hüseyin Rahmi Gürpınar,Gulyabani,Şaban,Hüsamettin,Ramazan,Bihter,Melek,Emine,Bayram,80 Dak.,Türkçe,Türkiye,Yeşilçam,Ertem Eğilmez,Gülyabani,Hüseyin Rahmi Gürpınar,

Süt Kardeşler, yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in yaptığı, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ‘Gulyabani’ isimli romanından uyarlanan, 1976 yılı yapımı bir Türk Komedi filmidir.

Yönetmen Ertem Eğilmez
Senaryo Sadık Şendil
Roman Gülyabani, Yazan: Hüseyin Rahmi Gürpınar
Görüntü yönetmeni Kriton İlyadis
Stüdyo Arzu Film
Cinsi Sinema filmi
Türü Komedi, Aile, Gizem,
Renk Renkli
Yapım yılı 1976
Ülke Türkiye
Süre 80 dk.
Dil Türkçe
imdb tt0253779

Okumaya devam et “Süt Kardeşler”

Rıza (Karakter) Münir Özkul / Aile Şerefi (1976)

Rıza (Münir Özkul) at arabası ile maden suyu satarak para kazanmakta, karısı Emine (Adile Naşit) ve beş çocuğu ile beraber kıt kanaat geçinmektedir. Yeni evlenen kızları Ayşe ve damatlarının da yanlarına katılmasıyla yaşam sıkıntısına düşerler.

Aile Şerefi; 1976 yılı, Türkiye yapımı Aile, Dram filmi. Senaryosunu Sadık Şendil, Suphi Tekniker ve Orhan Aksoy’un yazdığı, Ertem Eğilmez ile Nahit Ataman’ın yapımcılığını üstlendiği filmi Orhan Aksoy yönetti.

Filmin Jenerik müziği için tıklayınız

Film Hakkında bilgi için tıklayınız

Münir Özkul Filmografisi için Tıklayınız

Adile Naşit Filmografisi için Tıklayınız.

Münir Özkul Filmografi

Münir Özkul (15 Ağustos 1925, İstanbul – 5 Ocak 2018, İstanbul), Türk meddâh, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Doğum Adı Mustafa Münir Özkul
Doğum Tarihi 15 Ağustos 1925
Doğum Yeri Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Ölüm 5 Ocak 2018 (92 yaşında)
Diğer ad(lar)ı Kel Mahmut Hoca, Yaşar Usta
Meslek Sinema ve tiyatro oyuncusu
Etkin yıllar 1940-2003
Evlilik(ler) Suna Selen, Umman Özkul (e. 1986)
Çocuk(lar) Güner Özkul (d. 1966)
imdb nm0654805

Okumaya devam et “Münir Özkul Filmografi”

Tatlı Dillim

Tatlı Dillim ,Ertem Eğilmez,1972 ,Tarık Akan,Ferit,Filiz Akın,Emine,Halit Akçatepe,Çoban,Metin Akpınar,Metin,Zeki Alasya, Antrenör,Hulusi Kentmen, Ferit'in Babası,Münir Özkul,Muhtar Hasan,Kemal Sunal,Basketbolcu,Cemil Can Bıçakçı,Basketbolcu,İstanbul,86 Dak.,Renkli,Türkiye,Türkçe,Yeşilçam

1 Kasım 1972 tarihinde vizyona giren yönetmenliğini ve yapımcılığını Ertem Eğilmez’in üstlendiği, senaryosunu Sadık Şendil’in yazdığı, başrollerini Tarık Akan ve Filiz Akın’ın paylaştığı Komedi filmidir.Ayrıca film Kemal Sunal’ın ilk sinema filmidir.

Filmin müzikleri Neşet Ertaş’a aittir. Filmin jenerik müziğini dinlemek için tıklayınız

Yönetmen Ertem Eğilmez
Senaryo Sadık Şendil
Yapımcı Nahit Ataman
Müzik Neşet Ertaş
Görüntü Yönetmeni Erdoğan Engin
Vizyona Giriş Tarihi 01 Kasım 1972
Süre 86 dk
Tür Duygusal, Komedi, Yeşilçam,
Özellikler Renkli
Ülke Türkiye
imdb tt0253791

Okumaya devam et “Tatlı Dillim”

Demirçiçek (Karakter) / Fatma Girik – Kız Kolunda Damga Var

Kız Kolunda Damga Var,Fatma Girik,Demir Çiçek,1967,Eva Abrahamsson,Madam Eva,Sadri Alışık,James Bond,Dümen Basri,Halit Refiğ,Memduh Ün,Cahit Engin,80 Dak.,007,Casus,Ajan,Yeşilçam,Nostalji,Eski Filmler,Türkçe,Türkiye,Karakolda Ayna Var

Kız Kolunda Damga Var,Halit Refiğ’in yönettiği, Fatma Girik, Sadri Alışık ve Sevda Nur’un rol aldığı 1967 tarihli komedi filmi.

Demirçiçek (Fatma Girik) James Bond’u (Sadri Alışık) takip eden ve çok gizli bir örgütü çökertmek için uğraşan Türk Casus

Okumaya devam et “Demirçiçek (Karakter) / Fatma Girik – Kız Kolunda Damga Var”

Gül (Karakter) Hülya Koçyiğit – Katilin Kızı (1964)

Ayten’in amcasının kızı, yetim bir çocuk olduğu için evlatlık olarak Amcam dediği Hulusi bey tarafından büyütülmüş Avrupa da tahsil görmüştür. Hulusi bey‘e minnet duymaktadır.

Ayhan ile Hulusi beyi barıştırmak isterken, nişanlısı Hilmi nin Ayhan‘ı komploya düşürmesine istemeden karışır. Ayhan’a inanır ve kurtulması için uğraşır.

Film Hakkında bilgi için Tıklayınız

Hülya Koçyiğit filmografi için Tıklayınız

Filmin jenerik müziği için Tıklayınız

Yarımbardak Süleyman (Karakter) Kadir Savun – Katilin Kızı (1964)

Her akşam yarım bardak rakı içtiği için arkadaşları tarafından bu lakap verilmiştir. Mert dürüst, sözünün eri bir adamdır, Ayhan‘ın en büyük yardımcısı, dert ortağıdır.

Film Hakkında bilgi için Tıklayınız

Filmin Jenerik müziği için tıklayınız

Hulusi Örmen (Karakter) Hulusi Kentmen – Katilin Kızı (1964)

Fabrikatör, kızı Ayten’in fabrika da çalışan Ayhan ile kaçarak evlenmesini hiç affetmez, onun için Ayhan bir servet avcısıdır.
Kızı doğum yaparken öldükten sonra torunu Oya’yı yanına almak için dava açar, fakat Gül’ün gelmesi ile olaylar farklı gelişir.

Film Hakkında bilgi için Tıklayınız

Hülya Koçyiğit filmografi için Tıklayınız

Filmin jenerik müziği için Tıklayınız